Корн дам болиши

    Корн дам болиши

    Корн дам болиши * Лопух уругдаридан дамлама, букадимдан малум болган тинчлантирувчи воситадир. Етилиб пишган уруг`лардан олиб, устидан 1 стакан қайнатилган сув куйилади.

    2 соат давомида парлатиб бир ўтиришда (сузиб олинганидан сўнг тахминан 1/2 стакан кайнатма чикади) ичиб т1/2атилади.

    Мастопатия
    * Қахва янчадиган идишда тахминан 100 гр куритил- ган лопух илдизини гуйиб олиб, устига 1,5 стакан рафинадланган кунгабокар мойидан куйиб, 10 кун давомида коронғи жойда тиндирилади. Ушбу суртма (маз) билан емчак (соски) ва кўкракларни суртиб чикилади.

    Куйишлар
    * 40 гр янги туйилган лопух илдизларидан олиб 1/2 стакан ўсимлик ёғида (енг яхшиси бодом мойи бо1гани маъкул), 10 сутка давомида тиндирилади, сўнг оловга қўйиб, паст оловда 15 дақиқа кайнатилади. Олинган ёғни, куйишдан лат сган жойларга сургиб чикилади.

    (Visited 18 times, 1 visits today)
    No votes yet.
    Please wait...
    News Reporter

    Fikr bildirish

    E-pochta manzilingiz chop etilmaydi. Majburiy ma'lumotlar * bilan belgilangan

    error: Content is protected !!