Ovqat hazm qilish kasalliklari haqida kerkakli malumotlar

Ovqat hazm qilish kasalliklari haqida kerkakli malumotlar

12.05.2018 0 By Davolash.uz

Ovqat hazm qilish kasalliklari haqida kerkakli malumotlar

Kishining eyishi oz bo’lsa, tani sog’ bo’ladi, ya’ni oz egan kishidan salomatlik yuz o’girmaydi. Ko’p eydigan kishi kasallikka ko’p duchor bo’ladi. Bundan tashqari, ovqatni ko’p egan kishining dil ko’zi berkiladi: tan mulki xarob bo’ladi. Luqmoni hakim aytadi:
– Kimki ko’p eyishdan saqlansa, ko’p dori ichishdan ozod bo’ladi.

OVQAT EYIShDAGI ZARARLAR HAQIDA

Abu Ali ibn Sino aytadi:
– Bir kunda bir marta ovqat eyishni mashq qil, ovqating hazm bo’lmay turib, ustidan ema.

Olimlardan Fuzayl aytadi: Ovqat hazm qilish kasalliklari

Ikki narsa kishining qalbini qoraytiradi: ko’p eyish va ko’p gapirish.

Hakimlarning aytishicha, kishi qirq kungacha doimiy holda faqat go’sht iste’mol qilsa, qalb ko’zi berkilib, farosati kamayadi. Qirq kungacha go’sht iste’mol qilmaganida esa asabi buzilib, axloqi yomonlashadi.

Go’ngg go’shtni o’stiradi, ya’ni odamni semirtiradi, moylar esa semirtirish xossasiga ega emas, chunki go’shtdan qon hosil bo’ladi, moylardan esa bu xislat uzoq. «Et – etga, sho’rva – betga» degan maqol bor.

Bu maqolning ma’nosi shuki, go’sht eyilsa, kishining go’shti ko’payadi, sho’rva ichganda esa, go’sht ko’paymay, yuz qizaradi, xolos.

Agar go’sht asal ichiga solib qo’yilsa va bir qancha vaqt o’tgandan so’ng, .olib qaralsa, xuddi yangi go’shtday buzrl- may turaveradi. Do’stlar bilan birga eyilgan taom ham lazzatli bo’ladi. Ajdodlarimiz dasturxonga birato’la har xil ne’matlarni keltirib qo’yishni odat qilganlar.

Buning sababi shuki, har kim o’ziga yoqqan narsalardan eydi. Ma’lum bo’lishicha, kishi ertalab ovqatlanmaslikni odat qilib olsa, kasallikka chalinadi.
Ovqat hazm qilish kasalliklari

Ushbu maqolalarni ham o‘qing:

jinsij aloqa uzaytirish

farzand korish

qizlik pardasi

jinsiy aloqa haqida

No votes yet.
Please wait...