OShQOZON-IChAK FAOLIYATI XASTALIKLARI

OShQOZON-IChAK FAOLIYATI XASTALIKLARI

24.05.2018 0 By Davolash.uz

OShQOZON-IChAK FAOLIYATI XASTALIKLARI

Oshqozon va o’n ikki barmoqli ichak yarasi bilan xastalanganda, 1,5 oy davomida terakning saqichini qabul qilib turish lozim. Ikkinchi haftaning oxirida saqichning qabul qilish miqdorini sutkasiga 5 gr.gacha oshirib, ushbu miqdorda butun muolaja kursining oxirigacha qoldiriladi.

Suvning ham faqat tindirilganini ichish lozim.

1:1 dala xvoyasi giyohlaridan olingan sharbat va behi sharbatidan aralashtirasiz. Tayyor bo’lganidan so’ng, kuniga
3- 4 marta ich ketishi va dizenteriyada,ovqatlanishdan oldin qabul qilib turasiz.

Qorin damlanishida, axlatdan ichakni tozalash

maqsadida sezam (kunjut) moyini bir osh qoshiqdan, kuniga 3 marta, ovqatlanishdan 30 daqiqa avval qabul qilish lozim, shuningdek, u siyishda achishtirish holatlari hamda gemorragik diatez va trombotsitopenik purpurlarda (teriga qon ketishi va shilliq qoplamlardan qon ketishida) judayam foydalidir. OShQOZON-IChAK

Ushbu maqolalarni ham o‘qing:

Jinsiy aloqada ayol kishi nimalarga etibor beradi

Jinsiy-aloqada ayolni lazzatlanishiga erishish sirlari

Ayol xionat qilishiga sabab nimada

Jinsiy munosabat lar togrisidagi 10 ta sir

Ayolni qoniqtirish

30 dona yashil, xom (endi sutga kirgan payti) yong’oqlarni olib, maydalab, ustiga 1 l spirt quyasiz va 2 hafta davomida, vaqti-vaqti bilan chayqaltirib turgan holda tindirasiz va suzib olasiz. Tayyor bo’lgan holida qorongixonada saqlash lozim. Uni ovtsat hazm bo’lmasligida, oshqozon va ichakdagi ogriqlarda 1 choy qoshiqdan, aralashtirgan holda, kuniga 3 marta,ovqatlanishdan oldin qabul qilib turish lozim.

Kolkshbezovta qilganida, osina daraxtining sharbati ajralib chiqishi boshlanganida terib olingan po’stlog’idan tayyorlangan kukunni choy sifatida ichib yuborasiz.

Oshqozonning surunkali katari,

shuningdek, uni davolash maqsadida tuzlangan karam sharbati judayam yaxshi profilaktik vosita hisoblanadi. Uni har kuni 1G’3 stakandan, kuniga 3 marta, ovqatlanishdan 15-20 daqiqa avval qabul qilish lozim.

Iloji boricha, ko’proq qaynatilgan lavlagi iste’mol qilib turish lozim. Uni oz-ozdan, ammo ko’p marta iste’mol qilish, yaxshilab chaynash lozim. Kasallik avj olganida, iloji boricha ko’proq guruch, so’li va arpadan tayyorlangan sho’rvalardan ichib turish lozim.

Ertalab va kechqurun dorivor romashka gulidan tayyorlangan huqna(ho’qna)larni amalga oshirish tavsiya etilgan. Ovqatlanib bo’lgach, pichoq uchidan o’lchab olingan magneziyni iste’mol qilib turish lozim.

Teng miqdorda kukun holiga kelguncha zubturum va shakar

kukuni yoki asalni olib aralashtirib yuborasiz hamda ogzi yopiq idishda iliq duxovkada toblab olish lozim. Olingan sharbatni qaynoq holida suzib olib, qorong’i va salqin xonada saqlash lozim.

Tayyor bo’lganidan so’ng 1 choy qoshiqdan, kuniga 4 marta, ovqatlanishdan 30 daqiqa avval gastrit, enterit, enterokolitlar bezovta qilganida,

oshqozon va o’n ikki barmotsli ichak yarasi, oshqozon saratoni, qovuq bezi xastaligida, uyquda siydik kelishi, gemorroy, qon yo’talish va malyariya kabi xastaliklarda qabul qilish lozim. OShQOZON-IChAK

20 gr quritib maydalangan melissa giyohi

ustiga 100 ml spirt quyib, qorong’iva iliq joyda, bir hafta davomida tindirasiz va suzib olasiz. Tayyor bo’lganidan so’ng kuniga 3 marta, 15 tomchidan, suv bilan birga, gazlarni ushlab turilishi bilan bogliq spazm va kolitlarda ichib yuborasiz.

Kislotalik miqdori ortib ketgan gastrit xastaligida kun davomida 2 choy qoshiqdan bo’r yoki tuxum po’stlog’idan tayyorlangan kukundan qabul qilib turasiz. Davolash muddati – bir hafta. O’rtada bir hafta tanaffus qilish lozim.
Kislotalikdarajasi tushib ketganida kuniga 1 marta, Ug-1 stakan yangi tayyorlab olingan oq karam suvini ichib turish lozim.

Gastralgiyada qovuq usti sohasida noqulaylik

(oshqozon og’riqlari) sezganingizda quyidagi masalliqni tayyorlab olasiz: 50 gr solodka ildizi pudrasini sovutilgan qaynatilgan suv bilan aralashtirib, pasta holatiga keltirasiz. Oshqozondagi og’riqlarning profilaktikasi uchun kuniga 3 marta, ovqatning oxirida iste’mol qilib turish lozim. Miqdori – 1G’3 choy qoshiq bo’lishi lozim.

Surunkali tsorin damlanishi, kolit va ichak atoniyasida kuniga taxminan 50 gr xom piyozdan iste’mol
qilish lozim.

Yarali kolitlarda parhezda bo’lgan holda, 3-4 kun oy davomida, ‘ ovqatlanishlar o’rtasida 2-3 donadan eryong’oq- lardan eb turasiz. Suvning o’rniga kalgan ildizi va zig’ir urug’idan tayyorlangan qaynatmani ichish lozim. Taxminan 1 oylardan so’ng yaxshilanish kuzatiladi, 4 oydan so’ng esa butkul sog’ayib ketiladi.

2 osh qoshiq na’matak novdalari kukuni ustiga 1 stakan qaynatilgan suv quyib, 5 daqiqa qaynatasiz va suzib olgan holda ustini o’rab qo’yib, 20 daqiqa tindirasiz. Qonli ich ketishda kuniga 3 marta, ovqatlanishdan 30 daqiqa avval qabul qilib turasiz.

Meteorizm

bezovta qilgaLida polsh giyohidan tayyorlangan kukundan Ug’ osh qoshiqdan, kuniga 3 marta, ovqat- lanishdan 30 daqiqa avval, suv bilan birga ichib yuborasiz. OShQOZON-IChAK

1 qism ruta barglaridan olingan sharbatni 6 qism barobaridagi spirt bilan olib aralashtirib, 10 kun davomida qorong’i xonada tindirasiz va muntazam ichidagini chayqaltirib suzib olasiz.

Tayyor bo’lganidan so’ng ishtaha yo’qolganida, oshtsozondagi spazmatik ogriqlarda, bosh ogrigi, meteorizm va boshga kuchli qon quyilishida kuniga 3 marta, 10 tomchidan, suv bilan birga, ovqatlanishdan 30 daqiqa avval qabul qilib turasiz.

Dizenteriya bilan betob bo’lgan bolalarga

dorivor preparatlar bilan bir qatorda 30-60 gr asalni har kuni iste’mol qoldirib turasiz. Shunisi ham e’tiborliki, ushbu muolajadan so’ng, dizenteriya cho’plari tezlik bilan yo’q bo’lib boradi.

Miqdoriga ko’ra teng miqdorlarda katta zubturum (podorojnik) sharbati va asalni olib aralashtirib yuborasiz. Yuqori harorat bilan davom etadigan ich ketishi xastaligida, har soatda 1 osh qoshiqdan qabul qilib turasiz.

50 gr maydalangan anis urug’i,

1 gr koritsa kukuni, 500 gr shakar kukunidan olib,qorong’i joyda 6 hafta davomida, muntazam chayqaltirib turgan holda tindirasiz va suzib olasiz.

Tayyor bo’lganidan so’ng kuniga 1 osh qoshiqdan, ovqatlanib bo’lgandan 30-40 daqiqa o’tgach ovqatni hazm qilish uchun, qorin ogrigida, asabiylashish oqibatida kelib chiqqan dispepsiya, asabdan ko’ngil aynish, bosh ogriq, bosh aylanish va hushdan ketishlarda, bolalardagi sanchiqli ogriqlarda qo’llaniladi.
Qon qusishda muz solingan muzdek suvni ichib turing.

Ushbu maqolalarni ham o‘qing:

jinsij aloqa uzaytirish

farzand korish

qizlik pardasi

jinsiy aloqa haqida

Kukun holatida tayyorlangan gvozdikani 0,5 gr.dan olib, kuniga 3 marta, ovqatlanishdan avval falaj xastaligi, kuchli hushdan ketish, varajali holatlar va ko’ngil aynishlar,ovqat hazmining ishdan chiqishi, shuningdek, ichak va oshqozondan keladigan yoqimsiz hid vujudga kelganida ichib turish lozim. OShQOZON-IChAK

No votes yet.
Please wait...