JIGAR SERROZI KASALLIKLARI VA O’T PUFAGI XASTALIKLARI

JIGAR SERROZI KASALLIKLARI VA O’T PUFAGI XASTALIKLARI

24.05.2018 0 By Davolash.uz

JIGAR SERROZI KASALLIKLARI VA O’T PUFAGI XASTALIKLARI

100 gr quritib maydalangan na’matak mevasidan olib, urug’lari tozalanadi va ustiga 1 l quruq uzum sharbatidan quyib, qorong’i joyda bir oy davomida tindiriladi so’ng 5-7 daqiqa davomida past olovda qaynatilib, sovutilib, suzib olinadi.

Tayyor bo’lganidan so’ng kuniga 2-3 marta, 50 gr.dan ovqatlanishdan oldin – jigar, o’t pufagi va safro yo’llari xastaliklarida, organizmningholsizlanishida, oshtsozon-ichak trakti kasalliklari hamda kamtsonlikda ichib turiladi.

Teng miqdorda qizil lavlagi va sabzi sharbati hamda asal aralashtirib olinadi.Uni qorong’i va salqin joyda saqlab, ichishdan oldin yaxshilab chayqaltirib olish lozim. Tayyor bo’lganidan so’ng lyamblioz xoletsistit xastaligida kuniga 3 marta, Ug stakandan, ovqatlanishdan 30 daqiqa avval ichish lozim.

Dorivor bukvitsa giyohi

gullaridan tayyorlangan sharbatni miqdoriga qarab aralashtiriladi. Ushbu masalliqni muzlat- gichda saqlash lozim. Tayyor bo’lganidan so’ng – vodyanka xastaligi bilan birga keladigan sariq kasallikdakupta 3 marta, ovqatlanishdan oldin, oz-ozdan ichib turish lozim.

Jigarda yoqimsiz hislar paydo bo’la boshlasa, 2 dona tuxum sarig’ini odib, yaxshilab ko’pirtirib ichib yuborish lozim. 5 daqiqadan so’ng ilitilgan ma’danli (mineral) suvdan bir stakan ichib yuborasiz va undan keyin issiq grelka ustiga, o’ng tarafga yonboshlab, 2 soat yotasiz hamda ustingizni yaxshilab o’rab olasiz.

Krapiva giyohining ildizlaridan

maydalab tayyorlangan aralashmani 1:2 miqdordagi shirin sharbat bilan aralashtirib, og’zi yopiq idishda 2 soat davomida qaynatasiz va tayyor bo’lganidan so’ng tindirib, suzib olasiz.

Ushbu dori vositasini o’t pufagida turib tsolgan toshlar bo’lsa, kuniga 3-4 marta, bir choy qoshiqdan, ovqatlanishdan 30-40 daqiqa avval ichib yuborasiz. Yoki xuddi shu miqdordagi ildizlaridan tayyorlangan kukundan iste’mol qilasiz.

Miqdoriga qarab teng olingan limon va qora turp sharbati

 

hamda zaytun moyini qo’shib, aralashtirib yuborasiz. Tayyor bo’lganidan so’ng uni safroda tosh yigilish xastaligida bir osh qoshiqdan, ertalabdan, och qoringa 1-2 oy davomida qabul qilishingiz lozim.

Surunkali xoletsistit kasalligida

qizil giyohi mevalaridan 50 gr olib, ustiga 2 stakan suv quyiladi va past olovda 20 daqiqa qaynatib, tindiriladi, so’ng suziladi. Tayyor bo’lgach Ug stakandan, kuniga 4 marta, ovqatlanishdan oldin ichib turiladi. Shuningdek, ushbu qaynatma sil kasalligi, beldagi ogriqlar, siydikning tez-tez kelishi hamda qulotsda ogriqli shovqinlar iaydo bo’lganida o’ta samarali vosita hisoblanadi.

Ushbu maqolalarni ham o‘qing:

Jinsiy aloqada ayol kishi nimalarga etibor beradi

Jinsiy-aloqada ayolni lazzatlanishiga erishish sirlari

Ayol xionat qilishiga sabab nimada

Jinsiy munosabat lar togrisidagi 10 ta sir

Ayolni qoniqtirish

Tarvuz urug’laridan

tayyorlangan kukundan qaynoq sutga 1:10 miqdorda solib aralashtiriladi va tuni bilan tindiriladi. Tayyor bo’lganidan so’ng 50-100 ml.dan, kuniga
4- 5 marta, ovqatlanishdan oldin ichib turiladi. Bunday damlama safro va buyrakda tosh yigilishi kabi kasal- liklarda o’ta foydalidir.

5 kg achchiq ko’k piyozni olib

 

, to’grab maydalaysiz va 4 kg shakar kukuni bilan aralashtirib, qorong’i, salqin joyda yoki muzlatgichda 1,5 hafta mobaynida tindiriladi. Ushbu dorivorni jigar faoliyatini tiklash uchun 1-2 osh qoshiqdan, kuniga 3-4 marta, ovqatlanishdan 1 soat avval qabul qilinadi.

Jigar  sirrozi,

holetsistit va surunkali gepatit xastaligida kuniga 2-3 marta, ovqatlanishdan 30 daqiqa avval, Ug choy qoshiq pergadan iste’mol qilib turiladi. Davolash muddati – 2-3 oy. Agar pergani asal bilan aralashtirib iste’mol qilinsa, u yanada samarali bo’ladi.  JIGAR SERROZI

Bir osh qoshiq asalni 50 ml iliq dog suvda alarashtirib yuborasiz. Tayyor bo’lgach kuniga 2 marta, ovqatlanishdan 20 daqiqa avval qabul qilish lozim.

Ushbu maqolalarni ham o‘qing:

jinsij aloqa uzaytirish

farzand korish

qizlik pardasi

jinsiy aloqa haqida

50 gr qurutilgan pijma giyohi gullaridan olib,

ustiga 0,5 lspirt quyiladi va qorongi joyda 2 hafta mobaynida muntazam chayqaltyrib saqlanadi, so’ng esa suzib olinadi. Tayyor bo’lganidan so’ng uni jigar, o’t pufagi va safro yo’li kasalliklarida, o’ta samarali safro haydovchi vosita sifatida kuniga 3 marta, ovqatlanishdan 20 daqiqa avval, 25 tomchidan ichib turiladi. Bir vaqtning o’zida jigar sohasiga grelkani bostirib qo’yish ham foyda beradi. JIGAR SERROZI

Anorning shirin navlari sariq kasallik avj olganida, taloq kasalliklari hamda yurakning tez urmshpEyajudayam
foydali hisoblanadi. JIGAR SERROZI

No votes yet.
Please wait...